Hlavní obsah

Hannover se již bez Enkeho pokusí zaskočit Schalke

Bez gólmana Roberta Enkeho, který spáchal sebevraždu, odcestovali fotbalisté Hannoveru k utkání na Schalke. Zápas nebyl odložený a hostující hráči se nechali slyšet, že se pokusí zvítězit pro svého spoluhráče. Schalke ale letos šlape, v tabulce je čtvrté se čtyřbodovým odstupem na vedoucí Leverkusen.

Článek

Schalke před sezónou převzal trenér Felix Magath, který přišel z mistrovského Wolfsburgu. A tradiční klub se hned hlasitě přihlásil mezi favority. Z dvanácti utkání prohrál jen dvě a drží se na špici. Hodlá ukončit sérii tří remíz v řadě, před reprezentační pauzou si Schalke přivezlo bod z Bayernu Mnichov. Stý gól v bundeslize může vstřelit Kevin Kurányi.

Hannover má naprosto vyrovnanou bilanci. Čtyřikrát zvítězil, čtyřikrát remizoval a čtyřikrát prohrál. Naposledy remizoval se silným Hannoverem 2:2, bod mu zařídila proměněná penalta českého fotbalisty Jiřího Štajnera v 88. minutě.

V prvním kole minulé sezóny Schalke smetlo Hannover 30, jarní odvetu pak doma vyhrál Hannover 1:0. To byla ale jediná výhra „96“ v posledních devíti vzájemných zápasech. Naposledy Hannover vyhrál v Gelsenkirchenu v sezóně 2002/03, jedním gólem přispěl k vítězství 2:0 i Štajner.

Na vítězství Schalke si můžete vsadit v kursu 1,42, na výhru Hannoveru vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,3. pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4.

Reklama