Hlavní obsah

Vítkovice ukončily vítěznou sérii Sparty, teď chtějí opět zkrotit Bílé tygry

Bitvu jako řemen můžete očekávat ve čtvrteční předehrávce 28. kola extraligy. Hokejisté Liberce a Vítkovic jsou totiž nejúspěšnější v hodnocení posledních deseti kol soutěže. Celek Steel hájí první příčku, osmí Bílí tygři mu hodlají vrátit dvě letošní porážky a vyřazení 0:3 z předkola play-off.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z branky do sítě Sparty.

Článek

Liberec spoléhá na defenzívu, které pomohl příchod brankáře Pince. Ten společně s Finem Leinonenem v posledních dvou zápasech neinkasoval v základní hrací době. Až na výpadek proti Slavii neinkasovali Bílí tygří více jak dvě branky. Horší je to s ofenzívou, která postrádá několik opor. I proto vedení získalo na měsíční hostování plzeňského Matějovského.

Vítkovice vyhrály poslední tři zápasy, naposledy zdolaly rozjetou Spartu. Nezastavily je ani zdravotní problémy, které tým sužují. Nastoupit nemůžou Kvapil, Barinka a Krenželok.

Vítkovice vyhrály oba vzájemné duely v aktuální sezóně. Nejprve v Liberci 3:1, doma Severočechům vstřelili ještě o gól více. V předkole play-off poslední sezóny navíc Vítkovice vyřadily Liberec 3:0 na zápasy, moravský tým vyhrál i předchozí vzájemný duel v základní části. Liberec tak na výhru čeká šest utkání.

Na vítězství Liberce si můžete vsadit v kursu 2,25, na výhru Vítkovic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,37. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama