Hlavní obsah

Ostrava se azylu ve Vítkovicích nebojí, Olomouc hodlá navázat na kanonádu

Ve vítkovickém azylu přivítají fotbalisté Baníku Ostrava v derniéře podzimní části fotbalové ligy Olomouc. Jejich domovský stánek na Bazalech totiž nemá vyhřívaný trávník, a tak si Baník musel zvykat na nové prostředí. Olomouc před týdnem smáznula oslabené Teplice 6:2 a uspět chce i v Ostravě.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávista Rudolf Skácel (vpravo) v souboji s olomouckým Alešem Škerlem.

Článek

„Je to kuriozita, která může stejně jako v poslední době výhry sbírající soupeř přilákat diváky. Hrajeme sice mimo Bazaly, ale pořád doma v Ostravě, proto chceme zvítězit,“ uvedl na klubových stránkách trenér Baníku Miroslav Koubek

Pro svalové potíže nebude moci hrát Daniel Tchuř, který musel střídat v minulém zápase, naopak do sestavy se už smí vrátit po trestu čerstvý otec Fernando Neves. Sigmě se však vykartovali organizátor obrany Škerle a ve skvělé formě hrající Rossi. Příušnice má Otepka.

Ostrava v minulém kole prohrála v Mladé Boleslavi 1:3, Olomouc rozstřílela Teplice vysoko 6:2. Hanáci vyhráli pět zápasů v řadě, s Baníkem neprohráli pětkrát v řadě.

V úvodním letošním duelu se oba celky rozešly po bezbrankové remíze, v minulé sezóně Olomouc doma zvítězila 2:1, jarní odveta v Ostravě skončila remízou 1:1.

Na vítězství Ostravy si můžete vsadit v kursu 2,15, na výhru Olomouce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,3. pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama