Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie hrají o naději, Italům mají co vracet

Alespoň o teoretickou naději o udržení se v Evropské lize hrají ve středu fotbalisté Slavie. Český šampión sice dvakrát překvapil remízou se silnou Valencií, protože ale zbývající zápasy prohrál, musí bezpodmínečně vyhrát. Janov je ve skupině B třetí a nemůže si dovolit ztratit.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Fotbalista FC Janov Alberto Zapater oslavuje gól v utkání Evropské ligy proti Slavii.

Článek

V minulém zápase Slavia využila podcenění Valencie, která vedla v Edenu 2:0 a navíc hrála po vyloučení Šenkeříka přesilovku. Pražané se ale vytáhli a dokázali vyrovnat. Náladu z nevydařeného podzimu si sešívaní částečně zlepšili sobotním vítězstvím 3:1 nad Brnem, hattrickem se blýskl Rudolf Skácel. Ten ale není na pohárové soupisce. Vedle početné marodky nemůže kouč Jarolím počítat ani s potrestaným Šenkeříkem.

Italové mají stejně bodů jako druhá Valencie, která ve středu hostí o bod vedoucí Lille. Ve Francii se slávisté představí v posledním utkání skupiny 17. prosince. V minulém kole Evropské ligy Janov porazil 3:2 Lille, ve třetí minutě nastavení rozhodl Sculli.

V italské lize FC Janov o víkendu ve vyhroceném městském derby rozstřílel Sampdorii 3:0. Dva góly padly z penalt, rozhodčí udělil tři červené karty. V tabulce je FC šesté.

První zápas v Itálii Slavia jasně prohrála 0:2.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 3,6, na výhru Janova vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,95. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,15.

Reklama