Hlavní obsah

Sparta se třese na odvetu, z Eindhovenu se nechce vracet s prázdnou

Pocit křivdy měli v září fotbalisté Sparty. V Evropské lize vedli nad PSV Eindhoven, který po přísné penaltě v nastavení vyrovnal na 2:2. Ve čtvrtek mají sparťané šanci soupeři pozdní vyrovnání vrátit. Z Nizozemí se nechtějí vracet s prázdnou, i bod by je postavil do dobré pozice před závěrečným kolem.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Sparťanský obránce Tomáš Řepka v souboji s Toivonenem z PSV Eindhoven

Článek

V něm totiž český vicemistr hostí Kodaň a pokud by v obou zápasech bodoval, měl by zajištěný postup. Ten ovšem může získat už ve čtvrtek, stačí mu vyhrát v Eindhovenu a věřit v bodový zisk Kluže v Kodani.

„Eindhoven známe dobře z toho prvního utkání, je to technicky skvěle vybavené mužstvo. Žádnou ofenzivní partii proti nim hrát nemůžeme,“ říká na klubových stránkách reprezentační stoper Roman Hubník. Ten má stejně jako Kucka a Zeman zdravotní potíže a jeho start je nejistý. Sparta o víkendu na Strahově porazila Bohemians 1905 a bodově dotáhla první Teplice. Ty ovšem mají odložený zápas proti Plzni k dobru.

Eindhoven ale zastihl podzim ve výborné formě, v 25 odehraných zápasech ani jednou neodešel poražen. Dvacetkrát zvítězil a pětkrát remizoval. Naposledy v pátek otočil zápas v Rotterdamu proti tamní Spartě na 3:2.

V prvním zápase na Letné Sparta sahala po vítězství, o které je obral brankový rozhodčí. V nastavení viděl faul Wilfrieda a PSV z přísné penalty vyrovnal na konečných 2:2. Sparťanské góly vstřelili Hubník (76.) a Zeman (87.), za hosty se dvakrát prosadil střídající Reis.

Na vítězství Eindhovenu si můžete vsadit v kursu 1,5, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,6.

Reklama