Hlavní obsah

Mönchengladbach kosí favority, po Hamburku a Schalke si chce podat i Bayern

Po mizerném úvodu sezóny se fotbalisté Bayernu Mnichov vzchopili a dotáhli se na špici bundesligy. Přestože nálada v týmu trenéra Van Gaala není ideální, dokáže bavorský gigant v domácí soutěži opět pravidelně bodovat. V páteční předehrávce 15. kola přivítá Mönchengladbach, který je v posledních týdnech ve vynikající formě.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Trenér Bayernu Mnichov Luis van Gaal

Článek

Bayern si v minulém kole odvezl pohodovou výhru 3:0 z Hannoveru, předtím ve šlágru remizoval se vedoucím Leverkusenem. Naposledy Bayern prohrál 26. září v Hamburku. Nálada v kabině je vyhrocená, italský mistr světa Toni otevřeně kritizoval trenéra Van Gaala, ten se dohaduje i s klubovým bossem Uli Hoenessem.

Mönchengladbach si o uplynulém víkendu překvapivě poradil se Schalke a potvrdil tak pohodu, kterou přinesla série pěti zápasů bez porážky v řadě. Naposledy Borussia nestačila v říjnu na domácí Wolfsburg. Od té doby ale vyhrála v Hamburku, remizovala se silným Stuttgartem a vyhrála ve Frankfurtu.

V minulé sezóně Mönchengladbach doma s Bayernem remizoval 2:2, květnová odveta v Mnichově skončila vítězstvím domácích 2:1.

Na vítězství Bayernu si můžete vsadit v kursu 1,28, na výhru Mönchengladbachu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 9. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,3.

Reklama