Hlavní obsah

Rozjetá Plzeň chce jít do čela, její sérii zkusí zastavit Boleslav

Do čela O2 extraligy mohou jít hokejisté Plzně, pokud prodlouží sérii devíti zápasů, v nichž v nejvyšší soutěži bodovali. Páteční výhrou nad Českými Budějovicemi Západočeši totiž bodově dotáhli první Vítkovice, které si zápas proti Kladnu předehrály. V nedělním 31. kole se Plzeň představí na ledě Mladé Boleslavi, která si v pátek odvezla dva body z Karlových Varů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost plzeňských hokejistů po vstřelení branky na ledě Vítkovic.

Článek

Mladá Boleslav je v tabulce desátá a v posledních kole střídá vítězné duely s těmi méně úspěšnými. Oporou je zkušený veterán Richard Král, jehož nájezd rozhodl poslední utkání na ledě mistra. Po remíze 2:2 kapitán Středočechů proměnil rozhodující nájezd.

Plzeň se vzpamatovala po slabším období a opět vítězí. V pátek ukončila vítěznou sérii Českých Budějovic, jejichž brankář Turek strašil v posledních kolech soupeře. Mistru světa Plzeň nasázela pět gólů, dvakrát se prosadili Martin Straka a Vampola. Bez bodu docházeli ze zápasu Západočeši naposledy 30. října ve Zlíně.

V pátém kole Plzeň v Mladé Boleslavi vyhrála 3:2, rozhodující gól zaznamenal Heřman. Ve druhé čtvrtině Západočechům vítězství 3:1 dvěma trefami zařídil Tvrdík. Plzeň vyhrála i tři ze čtyř vzájemných duelů v minulé sezóně, včetně obou zápasů v Mladé Boleslavi.

Na vítězství Mladé Boleslavi si můžete vsadit v kursu 2,4, na výhru Plzně vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Reklama