Hlavní obsah

Zostuzená Philadelphia se pokusí zabrat ve slavícím Montrealu

Start v novém působišti si nový trenér Laviolette představoval jinak. Po odvolání kouče Stevense se poprvé postavil na lavičku Philadelphie, kterou zostudili hokejisté Washingtonu. Domácí inkasovali debakl 2:8. V pondělním utkání si mohou napravit reputaci v Montrealu, který v pátek oslavil stoleté výročí založení klubu.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Nový trenér hokejistů Philadelphie Peter Laviolette během utkání proti Washingtonu

Článek

Montreal výjimečný zápas proti Bostonu zvládl. Výhru 5:1 mu zařídil hattrickem Cammalleri, gólman Price přišel o čisté konto po teči Sobotky ve 45. minutě. Canadiens ve velkolepé show oslavili kulatiny, během století dokázali 24x vyhrát slavný Stanley Cup. Podobnou bilancí se nemůže pyšnit žádný jiný klub NHL.

V čele klubové produktivity je s 26 body Tomáš Plekanec, o bod méně má Cammalleri. Příliš nezáří letní posila Gomez, po deseti bodech nasbírali čeští obránci Hamrlík a Špaček.

Philadelphia proti Washingtonu totálně vyhořela. Přestože hosté hráli bez hvězdného kanonýra Ovečkina, dokázali zoufalým Letcům nasázet osm gólů. Pět z nich (1+4) zařídil Nicklas Bäckström, parádní bilanci 2+2 měl produktivní obránce Mike Green. Dvakrát se trefil i český hokejista Fleischmann.

Philadelphia doplácí na tradiční nedisciplinovanost, proti Washingtonu čtyřikrát inkasovala v oslabení. Oslnivé výkony zatím nepředvádí ani letní posila – brankář Emery. Letci prohráli potřetí v řadě a posedmé v posledních osmi zápasech. V tabulce Východní konference jsou Flyers až dvanáctí a pozice pro play-off se jim vzdalují. Mají ale proti svým soupeřům několik zápasů k dobru.

Na vítězství Montrealu si můžete vsadit v kursu 2,35, na výhru Philadelphie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,4. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama