Hlavní obsah

Bundesligový lídr Leverkusen si jede pro body do Berlína

K uzoufání je situace fotbalistů Herthy. Tým z německého hlavního města nevyhrál už čtrnáct bundesligových zápasů v řadě a s pouhými pěti body kotví s odstupem na poslední příčce. Berlíňanům nepomohl ani návrat uzdraveného brankáře Drobného, který by měl v páteční předehrávce 16. kola čelit kolegovi z české reprezentace Kadlecovi v dresu Leverkusenu.

Článek

Jediná výhra a pouhých pět bodů nevěstí nic dobrého a Hertha i s českým gólmanem Jaroslavem Drobným se pomalu chystá na druhou ligu. Série čtrnácti utkání bez výhry v řadě je hrozivá, naposledy Berlíňané prohráli na Schalke 0:2.

Leverkusen sice už není tak dominantní jako v úvodu ročníku, přesto si stále drží tříbodový náskok. Po demolici Stuttgartu (4:0) naposledy Bayer remizoval v Hannoveru 0:0. V patnácti podzimních zápasech Leverkusen inkasoval jen devět gólů, což je nejlepší výsledek z bundesligové osmnáctky.

V minulé sezóně Hertha vyhrála oba vzájemné zápasy 1:0.

Na vítězství Herthy si můžete vsadit v kursu 4,07, na výhru Leverkusenu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,75. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,4.

Reklama