Hlavní obsah

Ďáblové hájí vedení v NHL na ledě Pittsburghu

Šlágrem pondělního programu NHL je duel o průběžné vedení v soutěži. Na čele hodnocení je New Jersey, 51 bodů má na svém kontě rovněž Pittsburgh. Právě na ledě obhájce titulu, který odehrál o dva zápasy více, se Devils představí. Oba celky jsou v parádní formě. New Jersey vyhrálo čtyřikrát v řadě, Tučňáci dokonce pětkrát.

Foto: Rich Schultz, ČTK/AP

Hokejista Patrik Eliáš (třetí zprava) se raduje se spoluhráči z New Jersey gólu.

Článek

Pittsburgh jen jednou v posledních deseti zápasech nebodoval, se 116 vstřelenými góly je druhým nejlépe střílejícím týmem ligy (po Washingtonu – 130 gólů). Parádní výkony podává gólman Fleury, naposledy vychytal Penguins vítězství po samostatných nájezdech v Buffalu.

New Jersey jako tradičně sází na spolehlivou obranu, cenné rekordy letos překonává veterán v brance Martin Brodeur. Do karet Ďáblům hrají výsledky vzájemných zápasů v aktuální sezóně, oba – navíc v Pittsburghu - vyhráli 4:1. Ve výborné formě je český útočník Patrik Eliáš, který v posledních sedmi zápasech nasbíral osm bodů (4+4). Zranění jsou Zubrus, Martin a Clarkson.

Na vítězství Pittsburghu si můžete vsadit v kursu 2,1, na výhru New Jersey vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,75. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama