Hlavní obsah

Ufu ve šlágru čekají hokejisté Petrohradu, jde o vedení v KHL

Parádní podívanou slibuje středeční šlágr Kontinentální ligy mezi Ufou a Petrohradem. Ambiciózní domácí jsou v tabulce soutěže třetí, Petrohrad je druhý za Magnitogorskem, který má ale o jeden odehraný zápas více. Salavat Julajev má dokonce dva zápasy k dobru a pokud oba vyhraje, poskočí do čela průběžného hodnocení.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Ufy Miroslav Blaťák (vlevo) a Viktor Kozlov

Článek

Ufa je nejlépe střílejícím týmem ligy, v 34 utkáních soupeřům nastřílela 134 gólů. Ve svém kádru má několik ruských reprezentantů, ale třeba i českého beka Miroslava Blaťáka. Naposledy si Ufa poradila s Astanou 4:1. S 17 vstřelenými góly je nejlepším klubovým střelcem Alexander Radulov, produktivitu vede s 55 body Sergej Zinovjev.

Petrohrad má také zvučnými jmény nabitý kádr, obranu tvrdí veteráni Kasparaitis a Zubov. O ofenzívu se vedle českého útočníka Petra Čajánka starají hvězdný Alexej Jašin a další forvard se zkušenostmi z NHL Sergej Brylin. Šikovné ručičky ukazuje Maxim Sušinskij. V posledním zápas před reprezentační přestávkou ale SKA prohrál s Dynamem Moskva 0:2.

Koncem října Ufa vyhrála v Petrohradu 5:3, dvakrát se trefil šestadvacetiletý Nor Patrick Thoresen.

Na vítězství Ufy si můžete vsadit v kursu 1,85, na výhru Petrohradu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,96. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,3.

Reklama