Hlavní obsah

Plzeň vládne extralize, potřetí v sezóně ji mohou porazit Oceláři

Jednu jistotu už hokejisté Plzně mají. Do roku 2010 vykročí jako lídr extraligy. S pětibodovým náskokem jdou do posledního kola roku 2009, v němž je čeká pátý Třinec. Západočeši, vedení kapitánem Martinem Strakou, bodovali v čtrnácti posledních zápasech. Fenomenální sérii se Oceláři pokusí zastavit, v obou letošních vzájemných zápasech totiž Plzeň porazili.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Hokejisté Plzně oslavují gól v utkání na Slavii.

Článek

Poslední dva měsíce Západočeši neznají pocit, odjíždět po zápase do šatny bez bodu. V neděli vyhráli 1:0 v Liberci po samostatných nájezdech, druhé čisté konto v řadě vychytal Pöpperle. Na mistrovství světa do 20 let jsou mladíci Francouz, Jeřábek a Kovář.

Třinec spoléhá na ofenzívu, jen Pardubice a Vítkovice vstřelily v sezóně více gólů. Čtvrtý v produktivitě soutěže je Ladislav Kohn s 39 body, o tři bodíky méně získal Martin Růžička. V neděli Třinec prohrál se Spartou po samostatných nájezdech, předtím porazil Liberec.

Úvodní letošní vzájemný duel Plzeň doma prohrála 3:4 po samostatných nájezdech, rozhodující si připsal Polák. Ve druhé čtvrtině Třinec doma zvítězil 3:2 po prodloužení, rozhodl opět Polák.

Na vítězství Plzně si můžete vsadit v kursu 1,82, na výhru Třince vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,09. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama