Hlavní obsah

Barcelona může opět odskočit Realu, hostí Villarreal

Zvýšit náskok na čele španělské ligy opět na pět bodů mohou v sobotu fotbalisté FC Barcelona. Katalánský klub, který nedávno vyhrál mistrovství světa klubů, přivítá devátý Villarreal. Pokud zvítězí, bude mít před Realem Madrid pětibodový náskok. Real se představí v neděli na hřišti Osasuny Pamplona.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Fotbalisté Barcelony s pohárem pro vítěze mistrovství světa klubů.

Článek

Barcelona je momentálně asi nejlepším týmem světa, což potvrdila na prosincovém mistrovství světa klubů. Ve finále porazila argentinský Estudiantes po prodloužení. Svalové problémy nepustí do hry Jeffréna Suáreze a Seydoua Keitu.

Katalánci letos v lize udivují vynikající defenzívou, v patnácti zápasech inkasovali jen devět gólů. Tradičně produktivní je útok, jen Real Madrid vstřelil více (40) gólů, než Barcelona (36). Jako jediní v lize obhájce titulu v aktuálním ročníku ještě neprohrál.

Villarreal je v tabulce devátý, na Barcelonu ztrácí 18 bodů. Aktuálně je ale ve skvělé formě, z posledních pěti zápasů čtyřikrát zvítězil a nestačil jen v Evropské lize na Salcburk. Jedinou komplikací pro trenéra Valverdeho je zranění Rodrigueze, jinak má k dispozici kompletní kádr. V minulé sezóně Villarreal s Barcelonou prohrál 1:2, jarní odveta na Nou Campu skončila remízou 3:3.

Na vítězství FC Barcelona si můžete vsadit v kursu 1,32, na výhru Villarrealu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7,9. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,4.

Reklama