Hlavní obsah

Pardubice mohou potřetí v sezóně porazit Vítkovice a vystřídat je na druhém místě

Šlágrem nedělního 37. kola extraligy je souboj třetích Pardubic se druhými Vítkovicemi. Oba vzájemné duely v aktuálním ročníku Východočeši vyhráli (ve Vítkovicích po samostatných nájezdech) a pokud uspějí do třetice, svého soupeře přeskočí na druhém místě tabulky. Vítkovicím se v Pardubicích v posledních letech nedaří.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Pardubic se radují z výhry.

Článek

Pardubice naposledy zvítězily 2:1 na Slavii, jejich góly vstřelili Pineault a Cetkovský. Poslední čtyři extraligové duely Východočeši vyhráli. Vítkovice se s rokem 2009 rozloučily těsným vítězstvím 2:1 nad Mladou Boleslaví, předtím svěřenci trenéra Hadamczika rozstříleli domácí Slavii 6:0.

První letošní vzájemný zápas vyhrály Pardubice 3:2, vítězný gól vstřelil v 58. minutě Zohorna. Po necelé minutě sice snížil Svačina, vyrovnat už hosté nestihli. Odveta na severu Moravy skončila vítězstvím Pardubic 4:3 po samostatných nájezdech, rozhodující proměnil Koukal. Východočeši přitom vyrovnali v přesilovce Somíkem až 40 sekund před koncem.

Na vítězství Pardubic si můžete vsadit v kursu 1,95, na výhru Vítkovic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,82. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama