Hlavní obsah

Kanonýři cítí šanci na titul, výhra nad Boltonem je posune na druhé místo

Přeskočit druhý Manchester United mohou fotbalisté Arsenalu. Pokud Kanonýři podle očekávání vyhrají středeční dohrávku proti sestupem ohroženému Boltonu, posunou se za vedoucí Chelsea. Na městského rivala by ztráceli jediný bod, přitom po prosincové porážce 0:3 ve vzájemném duelu ztráceli na Chelsea jedenáct bodů!

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Útočník Arsenalu Niklas Bendtner rozhodl poslední vzájemný zápas - ilustrační foto.

Článek

Od té doby ale v šesti zápasech jedinkrát remizoval a dotáhl se na klopýtající duo Chelsea - Manchester United. Z mistrovského titulu se Kanonýři naposledy radovali v roce 2004.

Arsenal podepsal novou smlouvu se záložníkem Tomášem Rosickým, český reprezentant by se ve středu mohl na Emirates Stadium představit. Nastoupit by měl i ruský útočník Aršavin, jehož trápilo zranění nohy. Se svalovým problémem je na marodce kapitán Fábregas, na mistrovství Afriky odcestoval Alex Song.

Bolton nasadí brankářskou jedničku Jaaskelainena, který odpočíval ve vítězném utkání FA Cupu proti Lincolnu. Bolton v posledních čtyřech zápasech neprohrál, ke třem remízám přidal vítězství nad West Hamem. Přesto byl na konci roku odvolán trenér Gary Megson.

Bolton naposledy na Arsenalu zvítězil v roce 1994, posledních šest vzájemných duelů vyhráli Kanonýři. Wanderers se v Londýně nedaří, vyhráli tam jediné z posledních 20 utkání. Před rokem doma Arsenal porazil Bolton 1:0, v 84. minutě rozhodl Bendtner.

Na vítězství Arsenalu si můžete vsadit v kursu 1,21, na výhru Boltonu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 11. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 5,2.

Reklama