Hlavní obsah

Murphy na snookerovém Masters změří síly s legendárním Hendrym

Výjimečnou podívanou slibuje pondělní duel snookerového turnaje Masters mezi Shaunem Murphym a Stevenem Hendrym. Sedmadvacetiletý Murphy je světovou trojkou, pozítří jednačtyřicetiletý Stephen Hendry je v žebříčku na 10. místě. Oba jsou bývalými mistry světa, Hendry kraloval snookeru v 90. letech.

Článek

Murphy v úterý porazil v Lize mistrů Ryana Daye 3:1, stejným poměrem prohrál s Juddem Trumpem a Marka Selbyho porazil 3:0. V minulé sezóně si hráč ze Sale vydělal přes 268 tisíc liber, v kariéře dokázal vyhrát mistrovství světa (2005), Malta Cup (2007) a UK Championship (2008).

Mnohonásobný mistr světa Hendry v kariéře vyhrál již 36 turnajů a je legendou tradičního sportu, z posledního triumfu se ale radoval před delší dobou. Na Maltě v roce 2005, ve finále fanoušek fotbalového celku Heart of Midlothian porazil Dotta 9:7. Devětkrát v kariéře dokázal zahrát nejvyšší maximální náběh 147, v minulé sezóně poprvé od roku 1988 vypadl z elitní světové osmičky.

Už v prvním kole skončil vítěz posledního turnaje - UK Championship Ding Junhui, jehož vyřadil Mark Selby. Ten vyřadil ve druhém kole posledního turnaje Hendryho, Murphy zase ve stejné fázi prohrál s Junhuiem. Obě hvězdy se loni utkaly v Cruciblu, Hendry přes vedení 4:2 a maximální break 147 prohrál s Murphym 11:13 na framy.

Na vítězství Murphyho si můžete vsadit v kursu 1,35, na výhru Hendryho vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,7.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články