Hlavní obsah

Po krvavé lázni pokračuje mistrovství Afriky, Nigérie se utká s šampiónem z Egypta

Po skandálním úvodu mistrovství Afriky v Angole, kdy na autobus s fotbalisty Toga zaútočili ozbrojenci a zabili tři osoby, šampionát pokračuje. Po intervenci vlády Togo odstoupilo z šampionátu, na němž obhajují titul Egypťané. Ti v úterním duelu změří síly s Nigérií.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalisté Egypta oslavují gól Mohameda Hommose (uprostřed) v utkání Poháru FIFA proti Itálii - ilustrační foto.

Článek

Vedle dvou členů týmu Toga bylo v pátek zraněno dalších osm osob, k útoku se přihlásila separatistická skupina Fronta za osvobození enklávy Cabinda (FLEC), bojující za osamostatnění stejnojmenné angolské provincie. Za favorita jsou považovaní reprezentanti Pobřeží Slonoviny, jejichž hvězdou je Drogba z Chelsea.

Egypťané vyhráli poslední dva ročníky evropského mistrovství, letos k největším favoritům nepatří. Do Angoly nepřivezli opory jako Amr Zaki, Abútrika, Mido ani Šavkí. Ze skupiny by postoupit měli, vedle Nigérie jsou v ní nepříliš silné výběry Benin a Mozambik.

Nigérie je v žebříčku národních týmů FIFA na 23. místě, o dvě pozice před českými fotbalisty. Africký šampionát vyhrála v letech 1980 a 1994, čtyřikrát skončila druhá, stejně jako na předloňské olympiádě. Loni nepoznala Nigérie chuť porážky, čtyřikrát zvítězila a pětkrát remizovala.

Na vítězství Nigérie si můžete vsadit v kursu 2,45, na výhru Egypta vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,89. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,8.

Reklama