Hlavní obsah

Rozjeté Dementěvové se pokusí zhatit obhajobu v Sydney Serena Williamsová

Překvapivě hladce ve čtvrtfinále podniku v Sydney uspěla Jelena Dementěvová. Ruská tenistka smetla krajanku a turnajovou dvojku Dinaru Safinovou, které celkem povolila jen pět gamů. Ve finále olympijskou vítězku Dementěvovou čeká tvrdý oříšek – světová jednička Američanka Serena Williamsová. Vítězka si vedle finanční prémie odveze i 470 bodů do žebříčku WTA.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Americká tenistka Serena Williamsová (vlevo) a Ruska Jelena Dementěvová po semifinálovém zápase na Wimbledonu

Článek

Rodačka ze Saginaw Serena Williamsová procházela turnajem bez vážnějšího zaváhání, až v semifinále měla potíže. Její soupeřka Rezaiová z Francie vedla už 6:3 a 5:2, pak ale slibný vývoj neudržela a prohrála. Osmadvacetiletá Američanka, kralující žebříčku WTA, nastoupí už ve svém 49. finále v kariéře.

Osmadvacetiletá Deměntěvová starty sezóny umí. Před rokem vyhrála v Aucklandu a právě v Sydney, kde právě Serenu Williamsovou porazila. Na Australian Open poté moskevská rodačka postoupila do semifinále. V žebříčku WTA je na 5. příčce.

Obě tenistky se utkaly již jedenáctkrát, v sedmi případech vyhrála Američanka.

Na vítězství Sereny Williamsové si můžete vsadit v kursu 1,5, na výhru Dementěvové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25.

Reklama