Hlavní obsah

Aston Villa hostí Kladiváře, rvoucí se o udržení

Tradičně dramatický je boj o body v anglické Premier League. V nedělním duelu 21. kola fotbalisté Astony Villy přivítají West Ham. Zatímco domácí bojují o umístění, zaručující účast v pohárové Evropě, Kladiváři se rvou o udržení v nejvyšší soutěži. Ve vyrovnané tabulce desáté Stoke a předposlední Hull dělilo před víkendem pouhých šest bodů.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Michael Salgado v dresu Blackburnu (vpředu) se snaží ubránit Ashleyho Younga z Aston Villy - ilustrační foto.

Článek

Aston Villa ve čtvrtek vyhrála úvodní semifinále Carling Cupu 1:0 v Blackburnu, její gól vstřelil James Milner. Kouč O’Neill se nejspíše vrátí k sestavě, která naposledy prohrála s Liverpoolem 0:1. Předtím „Villans“ prohráli na Arsenalu 0:3.

West Ham zasáhla pokuta za nedodržení pořadatelských povinností v duelu Carling Cupu proti Millwalu. Zápas musel být přerušen poté, co na hrací plochu pronikli fanoušci. Kladiváři byli potrestáni a musejí zaplatit 115 tisíc liber (přibližně 4,5 miliónu korun). Klub se může do dvou týdnů odvolat.

Zraněný je útočník Guillermo Franco, trenér Zola tak nemá k dispozici žádného zkušeného útočníka. Otázkou zůstává nasazení Nobleho a Parkera, které trápily svalové problémy.

West Ham vyhrál jediné z posledních 12 utkání ve Villa Parku, v polovině případů ale zápas skončil remízou. Na podzim ale Kladiváři doma zvítězili 2:1, v nastavení rozhodl Hines.

Na vítězství Aston Villy si můžete vsadit v kursu 1,55, na výhru West Hamu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama