Hlavní obsah

Manchester City chce odvetu za prohrané ligové derby, hostí United v poháru

Dlouhých 34 let nevyhráli fotbalisté Manchesteru City žádnou velkou trofej. V lize se dívali na záda úspěšnějším kolegům, ani v pohárech se jim nedařilo zlomit prokletí. Nyní jsou v semifinále Carling Cupu, jejich soupeřem je trofej obhajující městský rival United. V odloženém úvodním semifinále Citizens přivítají Rudé ďábly na domácím stadiónu.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Útočník Manchesteru United Michael Owen rozhodl poslední derby - ilustrační foto.

Článek

Nový domácí trenér Mancini, pod jehož vedením klub vyhrál úvodní čtyři zápasy, ale v sobotu prohrál v Evertonu 0:2. Ital bude celkem jistě postrádat útočníka Santa Cruze a novou posilu Vieiru, oba trápí lýtkový sval. Nastoupit by už naopak mohl Ireland.

Koleno nepustí do hry útočníka United Berbatova, nejspíše ještě nebude připravený ani stoper Ferdinand. Trenéra Fergusona v probíhajícím ročníku trápí rozsáhlá marodka a zároveň nevyrovnané výkony. Naposledy ale obhájce titulu porazil 3:0 Burnley.

Ve 152 derby City zvítězilo 41x, United se radovali 62x. Zatím poslední vzájemný zápas rozhodl v nastavení Michael Owen, díky jehož trefě tým United po divokém závěru zvítězil 4:3.

Na vítězství Manchesteru City si můžete vsadit v kursu 2,5, na výhru Manchesteru United vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,73. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama