Hlavní obsah

Plzeň hájí v Českých Budějovicích extraligové vedení, domácí zase pozici pro play-off

Dramatický finiš slibuje závěr hokejové extraligy. Zatímco hokejisté Plzně mohou být v relativním klidu, z elitní šestky by je vyřadil jen extrémní výpadek, hráči Českých Budějovic se budou muset ve zbývajících deseti utkáních snažit. Sedmí Jihočeši mají před jedenáctou Slavií jen dvoubodový náskok. V pátečním 43. kole se Plzeň představí právě v Českých Budějovicích.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Gratulace od spoluhráčů přijímá Tomáš Vlasák z HC Plzeň 1929 (druhý zleva).

Článek

Západočeši mají před druhým Zlínem tříbodový náskok, naposledy i bez zraněného kapitána Martina Straky porazili Vítkovice 4:1. Předtím překvapivě prohráli v Kladně vysoko 1:5, což byla teprve druhá porážka v posledních 17 zápasech. Nastoupit nemůže útočník Adamský.

V Kladně prohrály v úterý i České Budějovice, které inkasovaly rozhodující gól v poslední vteřině zápasu. Jihočeši předchozí tři duely vyhráli.

V první čtvrtině vyhrála Plzeň 4:2, když hosté dokázali zdramatizovat průběh ze stavu 0:3. Odvetu na jihu Čech vyhrála Plzeň 3:1, Západočeši opět vedli už o tři góly. Zatím poslední vzájemné měření v probíhajícím ročníku vyhrála opět Plzeň, hosté tentokrát vstřelili gól až za stavu 0:5.

Na vítězství Českých Budějovic si můžete vsadit v kursu 2,33, stejný kurs vypsali bookmakeři Tipsportu na výhru Plzně. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Reklama