Hlavní obsah

Tsongu po infarktovém osmifinálovém finiši čeká v Melbourne světová trojka Djokovič

Pořádnou zkouškou nervů prošel v osmifinále Australian Open francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga. Turnajová desítka vedla nad Španělem Almagrem už 2:0 na sety, nakonec musela zachraňovat postup v 16. gamu pátého setu. Nyní Tsonga může oplatit dva roky starou finálovou porážku Novaku Djokovičovi ze Srbska.

Článek

Bělehradský rodák Djokovič rok zahájil na melbournské exhibici Kooyong Classic, v semifinále prohrál se Španělem Verdaskem. Na úvodním grandslamu sezóny pak dvaadvacetiletý tenista postupně vyřadil Španěla Gimeno-Travera, Švýcara Chiudinelliho, Uzbeka Istomina a Poláka Kubota.

Čtyřiadvacetiletý Tsonga neměl na úvod AO potíže s Ukrajincem Stachovským, poté zdolal Američana Denta, Němce Haase a již zmíněného Almagra. Rodák z Le Mans je v žebříčku ATP na 10. místě. Stejně jako Djokovič se Francouz představil na Kooyong Classic, ve finále prohrál s Verdaskem.

Oba tenisté se utkali šestkrát, ve čtyřech případech se radoval Tsonga. Djokovič vedle zmíněného finále Australian Open 2008 vyhrál i loni v Miami.

Na vítězství Djokoviče si můžete vsadit v kursu 1,45, na výhru Tsongy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,37.

Reklama