Hlavní obsah

Házenkáře po statečném boji s Poláky čekají na ME Němci

Výborné výkony podávají ve čtvrtfinálové skupině mistrovství Evropy čeští házenkáři. Ti nejprve porazili Slovinsko, poté o jediný gól prohráli s bronzovým medailistou loňského mistrovství světa Polskem. Ve čtvrtek se svěřenci trenéra Liptáka utkají s Německem.

Foto: Oleg Popov, Reuters

Polák Kryštof Lijewski (uprostřed) střílí přes Filipa Jíchu (vlevo) a Daniela Kubeše.

Článek

A bude to pikantní duel, v prestižní bundeslize působí několik českých házenkářům, včetně největší hvězdy Filipa Jíchy. Proti Polákům čeští házenkáři v závěru vedli 32:31, pak se ale kvalita polského týmu projevila. Dva góly Lijewskiho určily ráz závěru, na vyrovnání českým házenkářům již nezbyl čas.

Němce zasáhla smrt bývalého kolegy Olega Velykyho, jenž ve dvaatřiceti letech minulý týden podlehl rakovině. Němci už také ztratili šanci na postup do semifinále, v innsbrucké čtvrtfinálové skupině jsou za českými házenkáři poslední šestí. Naposledy svěřenci trenéra Branda podlehli 20:25 Španělsku, předtím o dva góly prohráli s Francouzi.

Na vítězství Německa si můžete vsadit v kursu 1,75, na výhru českých házenkářů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,37. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 8,5.

Reklama