Hlavní obsah

Maratónce Tsongu čeká na Australian Open další oříšek – světová jednička Federer

Ten člověk má neuvěřitelnou zásobu energie, musí si říct každý fanoušek při pohledu na poslední dva zápasy Jo-Wilfrieda Tsongy na Australian Open. Francouz má za sebou dva pětisetové maratóny, nyní jej v semifinále úvodního grandslamu sezóny čeká nejvýše nasazený Švýcar Roger Federer.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Roger Federer

Článek

Osmadvacetiletý Federer ve čtvrtfinále set a půl nemohl najít recept na Davyděnka, pak ale Rusovi dal ve třetí sadě kanára a zápas završil vítězstvím 7:5 ve čtvrtém setu. Basilejský rodák tak Davyděnkovi oplatil semifinálovou porážku z letošního turnaje v Dauhá.

Tsonga stejně jako předtím s Almagrem musel ve čtvrtfinále podstoupit dlouhou bitvu s Djokovičem. Srb měl podle svých slov v závěru žaludeční potíže, přesto mohl Tsonga po téměř čtyřech hodinách oslavit odplatu za předloňské finále Australian Open. Rodák z Le Mans je v žebříčku ATP na 10. místě, před AO prohrál finále exhibičního turnaje se Španělem Verdaskem.

Oba tenisté se utkali dvakrát, každý zvítězil jednou. Loni v Montrealu Tsonga 7:6, 1:6, 7:6, o rok dříve v Madridu vyhrál hladce 6:4 a 6:1 Federer.

Na vítězství Federera si můžete vsadit v kursu 1,2, na výhru Tsongy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,6.

Reklama