Hlavní obsah

Hamburk už s kanonýrem van Nistelrooijem hostí zvadlého mistra z Wolfsburgu

Parádní úlovek se podařil vedení fotbalového Hamburku. V zimní pauze se mu podařilo z Realu Madrid získat hvězdného útočníka Ruuda van Nistelrooije. Za Nizozemce navíc nemusel zaplatit ani euro! Nyní ambiciózní celek posilu představí v domácím duelu proti Wolfsburgu. Poslední bundesligový šampión se trápí, po poslední prohře s Kolínem nad Rýnem byl navíc odvolán trenér Veh.

Článek

Hamburk má ale také co napravovat. V minulém kole prohrál na hřišti Dortmundu 0:1, jediný gól vstřelil ve 36. minutě Valdez. Přesto je tým s českými fotbalisty Davidem Jarolímem a Davidem Rozehnalem v tabulce pátý, na vedoucí Leverkusen ztrácí sedm bodů.

Wolfsburg prohrál v neděli s Kolínem nad Rýnem2:3, nezvítězil tak již v sedmém zápase v řadě a klesl na 10. příčku tabulky. Hned v pondělí byl odvolán trenér Armin Veh. To je šance pro mladého českého stopera Jana Šimůnka, jemuž Veh příliš příležitostí nedával. Obrana je přitom problémem mistrovského celku, prostupnější defenzívu má už jen poslední Hertha Berlín.

Na podzim Wolfsburg v souboji s Hamburkem vyhořel, prohrál 2:4. Už ve třetí minutě si dal vlastní gól Misimovič, v 6. minutě byl po trefě Eliy stav 0:2. Mistr sice dokázal po přestávce vyrovnat, v závěru ale dvakrát inkasoval.

Na vítězství Hamburku si můžete vsadit v kursu 1,85, na výhru Wolfsburgu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,87. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,2.

Reklama