Hlavní obsah

Indiáni mají po porážce ve Zlíně šanci zvýšit náskok, přivítají Liberec

S cílem odčinit porážku ve Zlíně jdou do čtvrteční předehrávky 48. kola extraligy hokejisté Plzně. Západočeský lídr soutěže přivítá Liberec, který v závěru ztratil dobře rozehraný úterní duel proti Třinci. Oba celky sice v tabulce dělí propastných 30 bodů, všechny vzájemné zápasy v probíhající sezóně byly maximálně vyrovnané. Pokaždé vyhrál hostující tým.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Martin Záhorovský ze Zlína překonává brankáře Tomáše Pöpperleho z Plzně.

Článek

Plzeň je první i v tabulce domácích výkonů, v 23 zápasech získali Indiáni 54 bodů při skóre 78:50. Naposledy sice prohráli ve Zlíně 1:4, přesto mají na čele celkového hodnocení tříbodový náskok právě před Berany. V popředí kanadského bodování extraligy se drží Tomáš Vlasák a Petr Vampola, kteří tak zastoupili zraněného kapitána Martina Straku.

Liberec vedl v úterý nad Třincem ještě pět minut před koncem 2:1, pak ale Oceláři góly Kohna a Davida Květoně otočili skóre. Bílí tygři tak nenavázali na sérii dvou výher, v tabulce jsou na osmém místě. Nejproduktivnějším hokejistou týmu je Milan Bartovič s 33 body (19+14).

V první čtvrtině Plzni vítězství 4:2 v Liberci zařídily góly Bomersbacka a Adamského, odvetu na západě Čech zase vyhrál Liberec 3:2 po prodloužení. Vítězný gól vstřelil Podkonický. Zatím poslední vzájemné měření v probíhajícím ročníku pro sebe získala Plzeň, ale po bezgólových 65 minutách až v samostatných nájezdech. Rozhodující proměnil nejproduktivnější hokejista Západočechů Tomáš Vlasák.

Na vítězství Plzně si můžete vsadit v kursu 1,7, na výhru Liberce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,51. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama