Hlavní obsah

Linköping s českými krajánky hájí vedení, čeká jej osmá Frölunda

Dva góly Jaroslava Hlinky pomohly v úterý Linköpingu do čela švédské ligy. Český hokejista zařídil vítězství 3:1 na ledě Södertälje a svěřenci trenéra Slavomíra Lenera tak mají jednobodový náskok před HV 71. Ve čtvrtečním utkání Linköping přivítá Frölundu, která je na osmé příčce tabulky.

Foto: www.hcsparta.cz

Jaroslav Hlinka (vpředu) ještě v dresu pražské Sparty - ilustrační foto

Článek

V předehrávce 47 kola bývalý sparťanský hokejista Hlinka zářil, jeho dva góly nasměrovaly hosty k vítězství 3:1 v Södertälje. Jednou Hlinkovi nahrával další Čech Jan Hlaváč. Hlinka je v kanadském bodování soutěže na čtvrtém místě, přestože se do ročníku zapojil až ve 13. kole. Na svém kontě má 47 bodů (12+35), Hlaváč nasbíral 45 bodů (27+18).

Frölunda je v tabulce osmá s šedesáti body. Z 45 duelů šestnáctkrát vyhrála, osmnáctkrát prohrála a devětkrát remizovala. Skóre má 122:129. Naposledy Indiáni remizovali 1:1 na ledě MODO Hockey.

Oba celky se v probíhajícím ročníku utkaly čtyřikrát, pokaždé zvítězili domácí. Začátkem října (5:1) a koncem listopadu (4:0) Linköping, Frölunda doma vyhrála 3:1 a 4:3.

Na vítězství Linköpingu si můžete vsadit v kursu 1,75, na výhru Frölundy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,15. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,5.

Reklama