Hlavní obsah

Mistrovi dochází čas, o desítku se porve v Litvínově

Klíčovým soubojem o play-off je páteční utkání 48. kola extraligy mezi Litvínovem a Karlovými Vary. Domácí Chemici jsou v tabulce dvanáctí hned za mistrovským celkem, Západočeši mají stejný počet bodů. Desátou příčku, zaručující postup do předkola play-off, okupuje se stejným počtem bodů Mladá Boleslav. Do konce základní části ale chybí už posledních pět duelů, času na získání potřebných bodů není nazbyt.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Rozhodující samostatný nájezd. David Vrbata (vlevo) z Mladé Boleslavi a brankář Petr Franěk z Litvínova.

Článek

Litvínov v úterý prohrál v Mladé Boleslavi 3:4 po samostatných nájezdech, rozhodující proměnil Vrbata. Utkání ale zastínil zákrok hostujícího veterána Jiřího Šlégra, po jehož faulu opustil led na nosítkách domácí útočník Lukáš Pabiška. Prvotní obavy z poškození páteře se naštěstí nepotvrdily, Šlégr dostal trest ve hře. Severočeši prohráli počtvrté v řadě.

Karlovy Vary naposledy podlehly Spartě 2:5, předtím si odvezly z Třince bod za porážku 1:2 v prodloužení. Mistrovský tým nadále tápe, v posledních čtyřech utkáních získal jediný bod a stále se nemůže dostat do elitní desítky hodnocení extraligy.

V první čtvrtině vedly Vary doma 2:0, Litvínov skóre otočil v poslední třetině na 3:2. Odvetu na severu Čech vyhrály po divokém závěru Karlovy Vary. Mistr ještě deset minut před koncem prohrával 2:5, pak ale čtyřmi trefami dokonale domácí zaskočil. Zatím poslední vzájemné měření pro sebe hladce získaly Karlovy Vary poměrem 6:2.

Na vítězství Litvínova si můžete vsadit v kursu 2,1, na výhru Karlových Varů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,6. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama