Hlavní obsah

Plzeň může po západočeském derby oslavit Prezidentův pohár

Jistotu vítězství v základní části mohou mít po úterním 50. kole extraligy hokejisté Plzně. Indiáni v západočeském derby přivítají Karlovy Vary, kterým se rozplývá vidina play-off. Pokud domácí vyhrají v základní hrací době, už je druhý Zlín nebude moci předstihnout.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Gratulace od spoluhráčů přijímá Tomáš Vlasák z HC Plzeň 1929 (druhý zleva).

Článek

Plzeň v neděli zvítězila v Třinci 3:1 a jako první pokořila hranici sta bodů. Její góly vstřelili Pitule, Bomersback a Jiří Hanzlík. Na domácím ledě jsou Indiáni nejúspěšnějším týmem soutěže, získali už 57 bodů. V produktivitě soutěže jsou v první šestici dva Plzeňáci – Vlasák a Vampola. Oba mají na svém kontě 51 bodů.

Karlovy Vary potřebovaly v neděli nutně bodovat, ale proti Českým Budějovicím ztratily ve třetí třetině dvougólový náskok a prohrály po samostatných nájezdech 3:4. Předtím Energie nezvládla další klíčový duel v Litvínově. Na desátou příčku tak svěřenci trenéra Hynka ztrácejí pět bodů.

V první čtvrtině Vary doma zostudily Plzeň debaklem 7:0, odveta v Plzni skončila vítězstvím Indiánů 4:1. Dvakrát se trefil Bomersback. Zatím poslední vzájemné měření v probíhajícím ročníku vyhrály díky výbornému startu Vary 6:2.

Na vítězství Plzně si můžete vsadit v kursu 1,75, na výhru Zlína vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,32. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,2.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama