Hlavní obsah

Bayern znovu útočí na první místo, soupeřem je nebezpečný Dortmund

Tradiční rival Dortmund, s nímž se v minulé dekádě Bayern přetahoval o mistrovský titul, přijede v sobotu do Allianz Arény. A domácí Mnichované mají další šanci posunout se na první příčku tabulky. Nyní mají stejně bodů jako Leverkusen, který na čele drží o dva góly lepší skóre. Bayer hraje dřívější zápas proti Wolfsburgu.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov gratulují k brance svému spoluhráči Francku Ribérymu (vlevo).

Článek

Bayern minulou sobotu bez potíží vyhrál ve Wolfsburgu 3:1, v bundeslize neprohrál od zářijového utkání v Hamburku. Od té doby desetkrát zvítězil a čtyřikrát remizoval. V každém z posledních tří duelů se střelecky prosadil hvězdný Nizozemec Robben.

Dortmund je v tabulce pátý, poslední dva zápasy ale prohrál. V minulém kole doma s Frankfurtem 2:3, předtím ve Stuttgartu 1:4. Borussia tak nenavázala na překvapivé vítězství nad Hamburkem. Na bayernu Dortmund naposledy zvítězil v v říjnu 1991.

Oba týmy získaly v posledních 16 sezónách dohromady 12 mistrovských titulů (Bayern 9 – Dortmund 3). Podzimní zápas skončil pro Dortmund debaklem. Domácí sice vedli po gólu Hummelse, ještě do přestávky ale vyrovnal Gomez a v druhé půli již Bayern exceloval. Schweinsteiger, Ribéry a v závěru dvakrát Müller upravili na konečných 1:5.

Na vítězství Bayernu si můžete vsadit v kursu 1,37, na výhru Dortmundu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 8,61. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,65.

Reklama