Hlavní obsah

Rudí ďáblové po výhře v Miláně jedou pro body do Evertonu

Parádní výsledek si v týdnu přivezli z Milána fotbalisté Manchesteru United. Rudí ďáblové nad domácím AC zvítězili 3:2 a před osmifinálovou odvetou na Old Trafford mají skvělou výchozí pozici. V Premier League mají další šanci poskočit do čela, potřebují ale zvítězit v Evertonu a doufat v zaváhání Chelsea. Lídr hraje také v sobotu ve Wolverhamptonu.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Nezadržitelný Wayne Rooney (vpředu) dal na San Siru dva góly.

Článek

Everton je v tabulce devátý, v Premier League naposledy dokázal porazit 2:1 právě Chelsea. Londýňané sice vedli po gólu Maloudy, domácí Saha dvěma trefami otočil skóre. V úterý Everton porazil v Evropské lize Sporting Lisabon 2:1. Domácí může mrzet chyba, po níž v 87. dostali gól z penalty. Do konce sezóny už nenastoupí Fellaini, dvaadvacetiletý záložník má zraněný kotník. Otázkou zůstává nasazení Cahilla a Senderose.

Manchester United na úvod února rozstřílel poslední Portsmouth 5:0, naposledy v lize remizoval 1:1 v Aston Ville. V úterý si pak přivezl z Itálie zmíněné vítězství nad AC Milán v Champions League. Ve výborné formě je útočník Rooney, který k Rudým ďáblům přišel právě z Evertonu. Zraněný je veterán Giggs, nastoupit by ještě neměl stoper Vidič. Distancovaní jsou Rio Ferdinand a Nani.

V listopadu Manchester United porazil Everton 3:0. Skóre otevřel ve 35. minutě Fletcher, po přestávce zvyšovali Carrick a Valencia. V lile United prohráli s Evertonem jedinkrát v posledních 15 letech (0:1 v dubnu 2005).

Na vítězství Evertonu si můžete vsadit v kursu 4,07, na výhru Manchesteru United vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,75. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,4.

Reklama