Hlavní obsah

Rozjetý Bayern může jít do čela, Norimberk se ale rve o záchranu

Ve složité pozici jsou fotbalisté Norimberku. V bundeslize je horší jen berlínská Hertha a možností bodovat ubývá. V sobotu navíc tradiční klub hostí našlápnutý Bayern Mnichov. Bavorský velkoklub v bundeslize neprohrál patnáct zápasů a má další šanci posunout se do čela soutěže. Leverkusen, který má o gól lepší skóre, totiž hraje až v neděli.

Foto: Michael Dalder , Reuters

Arjen Robben z Bayernu Mnichov - ilustrační foto.

Článek

Norimberk naposledy prohrál v Mönchengladbachu 1:2, předtím po stejném výsledku podlehl doma Stuttgartu. Z posledních devíti zápasů dokázali domácí jedinkrát zvítězit (nad Hannoverem 3:1). Spolehnout se mohou na kanonýra Bunjakua, který vstřelil posledních pět gólů klubu, celkem jich na svém kontě má již jedenáct. To je 61 procent s týmových osmnácti tref.

Bayern v minulém kole porazil nebezpečný Dortmund 3:1, jeho góly vstřelili Van Bommel, Robben a Gómez. Ve středečním úvodním osmifinále Ligy mistrů svěřenci trenéra van Gaala porazili Fiorentinu 2:1, vítězný gól ale vstřelil Klose z ofsajdu. Bayern v lize vyhrál posledních devět zápasů, naposledy podlehl Hamburku na konci září. Desátou výhrou v řadě v jednom ročníku mohou Mnichované vytvořit nový rekord bundesligy.

Na podzim Bayern doma v bavorském derby porazil Norimberk 2:1. Skóre otevřel v 55. minutě Olič, po vyrovnání Choupo-Motinga rozhodl osm minut před koncem stoper van Buyten.

Na vítězství Norimberku si můžete vsadit v kursu 9,28, na výhru Bayernu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,36. pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,63.

Reklama