Hlavní obsah

Citizens hájí čtvrté místo, na rozjetý Liverpool ale neumí

Vystrnadit z nejlepší čtyřky Premier League se nechtějí nechat fotbalisté Manchesteru City. Ti jsou čtvrtí o bod před Liverpoolem, který hostí v nedělním šlágru 27. kola. Citizens ale mají k dobru jeden zápas. Liverpool na ambiciózní tým umí zahrát, s Manchesterem City prohrál jen dvakrát v posledních patnácti letech.

Foto: Phil Noble, Reuters

Brankář Liverpoolu Pepe Reina

Článek

Manchester City doma v sezóně ještě neprohrál, z 12 zápasů devětkrát zvítězil a třikrát remizoval. Kouč Mancini nemůže počítat se záložníkem Vieirou, kterému začíná třízápasový distanc. Doma v Argentině je stále útočník Tevéz, jemuž se předčasně narodila dcera. Přes potíže s kolenem by mohl nastoupit Bellamy. V minulém kole tým City remizoval 1:1 ve Stoke.

Liverpool by už mohl nasadit Benajouna, který si v lednu zlomil žebro. Již ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti Unizree Urziceni nastoupil Aquilani. Distancovaný je stále Kyrgiakos, zranění Johnson a Torres. Svěřenci trenéra Beníteze jsou v parádní formě, jen Manchester United získal v posledních osmi utkáních více bodů. V minulém kole ale Liverpool prohrál na Arsenalu 0:1.

Liverpool s Manchesterem City příliš často neprohrává, Citizens zvítězili jen dvakrát v posledních patnácti letech. Naposledy v roce 2005. Liverpool z posledních devíti vzájemných duelů vyhrál pět, čtyřikrát se oba sokové rozešli po remíze. Tak tomu bylo i v listopadu, kdy zápas skončil 2:2.

Na vítězství Manchesteru City si můžete vsadit v kursu 2,41, na výhru Liverpoolu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,79. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,13.

Reklama