Hlavní obsah

Hokejová NHL pokračuje, Laviny přivítají Detroit

Pouhý den po vyvrcholení olympijského hokejového turnaje opět pokračuje zámořská NHL. V jediném utkání pondělního programu Colorado přivítá Detroit. Tradiční rivalové se v probíhajícím ročníku utkali již třikrát, lepší bilanci má Colorado.

Foto: Jerry S. Mendoza, ČTK/AP

Útočník Colorada Milan Hejduk

Článek

Laviny jsou po mizerné minulé sezóně druhé v Severozápadní divizi, mají stejně jako první Vancouver 76 bodů. Směřují tak do play-off, v Západní konferenci jim patří šestá příčka. Nejproduktivnější hokejista Colorada Paul Stastny bojoval na olympiádě ve Vancouveru, pokud tedy hned v pondělí nastoupí, čeká jej perný program. Před olympijskou přestávkou byli na marodce oba čeští hokejisté – Milan Hejduk a David Kočí.

Detroit je zatím mimo postupovou osmičku a ve zbývající dvacítce zápasů se bude muset snažit. Rudá křídla mají dokonce záporné skóre, na což jejich fanoušci v posledních letech nebyli zvyklí. Týmovou produktivitu vede s 49 body Dacjuk, o bod méně získal Zetterberg.

První vzájemný duel v probíhající sezóně vyhrálo Colorado 4:3 po samostatných nájezdech, rozhodující proměnil Milan Hejduk. O týden později Laviny uspěly i doma, vítězství 3:1 pečetil do prázdné branky Stastny. Loni na Silvestra se radoval Detroit, dvakrát se při výhře 4:2 trefil Helm.

Na vítězství Colorada si můžete vsadit v kursu 2,25, na výhru Detroitu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,5. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama