Hlavní obsah

Brazilci ladí formu na MS, v přípravě změří síly s Irskem

Mistrovství světa se blíží mílovými kroky a v kvalifikaci úspěšné týmy ladí složení sestavy na tento svátek fotbalu. V úterý se v přátelském utkání představí populární Brazilci, které si do londýnského Wembley pozvali Irové. Ti se do Jihoafrické republiky nepodívají po skandálním utkání baráže, v níž zahrál rukou Henry a Francouzi následně vstřelili rozhodující gól.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Brazilci Kaká, Juan, a Luis Fabiano (zleva) se radují z výhry nad Egyptem

Článek

Irové jsou v žebříčku FIFA na 37. místě, proti Brazilcům budou postrádat zkušeného útočníka Robbieho Keanea. Útočník Celticu Glasgow si v derby proti Rangers obnovil zranění kolena a reprezentační trenér Trapattoni nechce riskovat, stejně jako v případě beka Aston Villy Dunnea.

Brazílie je ve světovém žebříčku reprezentací na druhém místě za mistry Evropy Španěly, její technická hra pravidelně baví fotbalové fanoušky po celém světě. Pětinásobný mistr světa má své hvězdy rozesety po celém světě. Po říjnové porážce v kvalifikaci MS v Bolívii Kanárci remizovali s Venezuelou 0:0. Obě listopadové přípravy Brazílie vyhrála. Nejprve v Dauhá nad Angličany 1:0, poté v Muscatu porazila Omán 2:0. Zranění hrudi nepustí do hry kanonýra Sevilly Luise Fabiana.

Z pěti vzájemných utkání Irové zvítězili jedinkrát, v Dublinu v roce 1987. O sedmnáct let později skončil duel nerozhodně 0:0, předloni vyhráli Brazilci 1:0. Kanárci v roce 1982 smetli Iry 7:0.

Na vítězství Irska si můžete vsadit v kursu 5,6, na výhru Brazílie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,54. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama