Hlavní obsah

Pardubice bojují o druhé místo, na závěr základní části hostí Oceláře

Až do posledního kola je základní část hokejové extraligy dramatická. Sice už je jasno o tom, kdo si zahraje vyřazovací část, o jednotlivých dvojicích se bude rozhodovat až v samotném závěru dlouhodobé části. Na druhou příčku stále myslí hokejisté Pardubic. Ti ale musejí v pátečním 52. kole porazit Třinec a doufat v zaváhání Zlína. Ten má stejně bodů a lepší vzájemné zápasy.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Brankář hokejistů Pardubic Dominik Hašek v objetí spoluhráčů

Článek

Pardubice jsou doma po Plzni druhým nejúspěšnějším celkem, z 25 utkání vyhrály 17 a nastřílely soupeřům skvělých 103 gólů. Nejproduktivnějším hráčem je s 41 bodem Petr Sýkora, který je zároveň nejlepším střelcem s 26 góly. V minulém kole Pardubice zvítězily 2:0 v Mladé Boleslavi.

Třinec venku získal 36 bodů, což je pátý nejlepší výkon v soutěži. Stejně jako Pardubice spoléhají Oceláři na ofenzívu, mimo svůj stadión nastřílely více gólů jen Vítkovice. Tahounem je Ladislav Kohn s 54 body (21+33), 47 bodů získal Martin Růžička. Ve středu Třinec udolal poslední Kladno až po samostatných nájezdech 3:2.

V první čtvrtině Pardubice vyhrály v Třinci 5:1 díky skvělé první třetině, v níž vstřelily tři góly. I druhý duel v Třinci ovládli Východočeši, tentokrát dokonce poměrem 6:0. Rozhodly dva góly během půl minuty v úvodní třetině. Zatím poslední vzájemné měření na Východě Čech vyhrál Třinec 5:4, rozhodující trefu zaznamenal Polák 92 sekund před koncem.

Na vítězství Pardubic si můžete vsadit v kursu 1,7, na výhru Třince vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,33. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama