Hlavní obsah

Mistrovské Vary zahajují boj o udržení, hostí poslední Kladno

Měsíční bitva o udržení v nejvyšší soutěži v úterý startuje pro nejhorší kvarteto základní části extraligy. Hokejisté Karlových Varů museli zapomenout na obhajobu mistrovského titulu a nyní se soustředí na to, aby nespadli na poslední místo a museli hájit účast mezi elitou v baráži s vítězem první ligy. Ta startuje za měsíc. V prvním utkání skupiny o udržení Západočeši hrají s Kladnem.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Pavel Hynek na lavičce Karlových Varů

Článek

Boje ve skupině o udržení slibují drama až do posledního kola. Po většinu základní části beznadějně poslední Kometa Brno se sebrala a soky před sebou dotáhla, oproti tomu Kladno kleslo na dno a na předposlední Mladou Boleslav ztrácí čtyři body.

Karlovarští základní část zakončili vítězstvím v Brně 2:1, góly stříleli Kumstát a Čutta už v první třetině. Problémem mistrovského celku byla ofenzíva, jen Kumstát (17) a Košťál (16) dokázali vstřelit více než deset gólů, zejména ale úspěšnost v domácí hale. V nové KV Aréně byli Západočeši nejhorším týmem soutěže s 33 získanými body.

Kladno se na boje o záchranu navnadilo drtivou výhrou 7:1 nad Litvínovem, hattrickem a asistencí se blýskl útočník Kalla. Ten získal v základní části 36 kanadských bodů, jen o jeden méně než týmový lídr produktivity Pavel Pater. Zkušený útočník a olympijský vítěz z Nagana k 37 bodům přidal 103 trestných minut.

V základní části Karlovy vary bodovaly ve všech čtyřech utkáních proti Kladnu, třikrát zvítězily. Kladno získalo jen dva body za domácí vítězství 4:3 po prodloužení ve 27. kole. V tomto zápase vstřelil hattrick hotující Kalla, svým druhým gólem v zápase rozhodl z trestného střílení po faulu Němce Kalla.

Na vítězství Karlových Varů si můžete vsadit v kursu 1,72, na výhru Kladna vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,37. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,3.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články