Hlavní obsah

Bayern hájí kontroverzní vítězství ve Fiorentině, ta se chystá na odplatu

Gólem, který neměl platit, vyhráli fotbalisté Bayernu Mnichov úvodní osmifinále Ligy mistrů nad Fiorentinou. Střídající Miroslav Klose vstřelil v závěru gól z jasného ofsajdu, který trio sudích v čele s Övreböm přehlédlo. Italové po prohře 1:2 dštili síru. „Totální ostuda a hanba,“ hněval se starosta města Renzi. Fiorentina navíc dohrávala bez vyloučeného Gobbiho, za ostřejší faul Klose poté vyfasoval jen žlutou kartu.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Franck Ribery z Bayernu Mnichov (v bílém) v hlavičkovém souboji s Ricardem Montolivem z Fiorentiny

Článek

Kouč Bayernu Van Gaal po zápase uznal, že vítězný gól neměl platit. Minulý týden ale špičky fotbalové exekutivy nepochopitelně opět zamítly zavedení techniky, jako je tomu v jiných sportech. Bayern o víkendu jen remizoval v Kolíně nad Rýnem 1:1, po překvapivé porážce Leverkusenu v Norimberku ale zůstal na první místě. Před druhým Schalke má dvoubodový náskok.

Fiorentina o víkendu prohrála s Juventusem Turín 1:2 a v tabulce je až desátá. Na rychlý gól Diega ještě domácí dokázali odpovědět Marchionnim, v 68. minutě rozhodl Grosso. Fiorentina v základní skupině Ligy mistrů vyhrála doma všechny zápasy, zaváhat si nyní nemůže dovolit. K postupu by jí stačilo vítězství 1:0.

Oba týmy se utkaly v základní skupině Ligy mistrů v sezóně 2008/09. V Mnichově domácí vyhráli 3:0 po gólech Kloseho, Schweinsteigera a Zé Roberta, odveta ve Florencii skončila 1:1 (Mutu – Borowski).

Na vítězství Fiorentiny si můžete vsadit v kursu 2,73, na výhru Bayernu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama