Hlavní obsah

AC Milán odvrací vyřazení v Divadle snů, domácím United stačí remíza

S tak dobrou výchozí pozicí fotbalisté Manchesteru United těžko počítali. Anglický šampión vyhrál úvodní osmifinále Ligy mistrů v Miláně nad AC 3:2 a nyní si může dovolit doma na Old Trafford i inkasovat. Do známého prostředí se vrací David Beckham.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Nezadržitelný Wayne Rooney (vpředu) dal na San Siru dva góly.

Článek

Kouč Ferguson bude postrádat Andersona, který si po zranění kolena už do konce sezóny nezahraje. Podobné potíže má i hvězdný Rooney, kterého Ferguson šetřil a nenasadil do vítězného sobotního utkání ve Wolverhamptonu (1:0). Mimo je pro zranění nohy i obránce Brown.

Beckham odešel z Manchesteru v roce 2003, nyní se vrací jako soupeř United. „Bylo mým snem hrát za United a nikdy jsem si nedokázal přestavit, že bych proti nim nastoupil. Teď jsem ale hráč Milána a bude to pro mě emocionální návrat. Poprvé v životě si budu přát, aby Manchester prohrál,“ citují anglického reprezentanta oficiální stránky Manchesteru. V sobotu AC Milán remizoval v Římě s AS 0:0 a udržel tak před svým sokem tříbodový náskok. Na vedoucí Inter ztrácejí svěřenci trenéra Leonarda čtyři body.

Úvodní zápas zahájil rychlým gólem domácí Brazilec Ronaldinho, ještě do přestávky vyrovnal Scholes. Hosté pak završili obrat dvěma přesnými hlavičkami Rooneyho, Milán už jen v závěru korigoval Seedorfem.

Italové budou mít co dělat, aby udrželi perfektní bilanci proti Manchesteru. Ve všech čtyřech předchozích vzájemných duelech, kdy se o postupujícím rozhodovalo ve dvou zápasech, se radovali oni. V sezóně 2004/05 dvakrát zvítězili 1:0, oba góly vstřelil Crespo. Naposledy v semifinále ročníku 2006/07 sice United vyhráli doma 3:2, na San Siru pak ovšem zvítězili Milánští 3:0.

Na vítězství Manchesteru United si můžete vsadit v kursu 1,74, na výhru AC Milán vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,06. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,42.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama