Hlavní obsah

Hamburk v duelu českých fotbalistů v EL hostí Anderlecht

Soubojem českých reprezentantů je osmifinále Evropské ligy mezi Hamburkem a Anderlechtem. Kapitánem německého celku je David Jarolím, v obraně nastupuje David Jarolím a v kádru je i Miroslav Štěpánek. Za bruselský klub hrají Daniel Zítka, Ondřej Mazuch, Jan Polák a Lukáš Mareček. Oba celky se utkaly třikrát na konci sedmdesátých let a bilance je vyrovnaná.

Foto: Fabian Bimmer, ČTK/AP

Záložník Hamburku David Jarolím (v bílém) v souboji s Tobiasem Weisem z Hoffenheimu

Článek

Hamburk posledních pět domácích zápasů v Evropské lize neprohrál, ke čtyřem vítězstvím přidal jednu remízu. V úvodním kole vyřazovací části si Hamburk poradil s PSV Eindhoven, po domácím vítězství 1:0 prohrál v Eindhovenu 2:3 a díky více vstřeleným gólům na hřišti soupeře postoupil. V bundeslize jsou svěřenci trenéra Labbadii čtvrtí, na třetí Leverkusen ztrácejí sedm bodů. V sobotu HSV porazil 1:0 Herthu Berlín, jediný gól vstřelil Janssen. Po zranění se pomalu chystá do hry nizozemský kanonýr Ruud van Nistelrooij.

Anderlecht poslední utkání v Německu vyhrál, na Bayernu v osmifinále loňského Poháru UEFA překvapivě zvítězil 2:1. První utkání ovšem doma prohrál 0:5, takže byl přes úspěch vyřazen. Předchozích deset utkání proti německým týmům Anderlecht nedokázal vyhrát. Do Anderlechtu v lednu z Brna přestoupil teprve devatenáctiletý Lukáš Mareček. Ve 3. kole Evropské ligy belgický klub vyřadil Bilbao, po remíze 1:1 ve Španělsku doma zvítězil 4:0. V lize je Anderlecht jasně první, před druhým FC Bruggy má dvanáctibodový náskok. Polák a Zítka jsou zranění.

Oba celky se utkaly ve finále Poháru vítězů pohárů v sezóně 1976/77. V Amsterodamu se radoval Hamburk, který zvítězil 2:0 a získal svoji první velkou evropskou trofej. Odveta na sebe nenechala dlouho čekat, Anderlecht zvítězil hned v následující sezóně PVP v Hamburku 2:1 a když odveta skončila 1:1, radoval se z postupu.

Na vítězství Hamburku si můžete vsadit v kursu 1,63, na výhru Anderlechtu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,8. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,6.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama