Hlavní obsah

Mladá Boleslav může nabořit mistrovské plány Sparty

Nevydařený start jara mají za sebou fotbalisté Mladé Boleslavi. Ti prohráli se zachraňujícím se Kladnem 0:1, poté byl odložený její duel v Příbrami. Nyní potřebují Středočeši zabrat, ve šlágru 19. kola Gambrinus ligy hostí Spartu. Ta poslední dvě utkání v Mladé Boleslavi vyhrála rozdílem tří gólů.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Adrian Rolko z Mladé Boleslavi (vlevo) ve vzdušném souboji s Václavem Kadlecem ze Sparty

Článek

Mladá Boleslav nemůže počítat s distancovaným stoperem Rolkem, nemocný je Fabián a zraněný útočník Pecka. Středočeši doma nastříleli soupeřům solidních 18 gólů a rádi by přidali další v neděli.

Druhá Sparta ale v lize pravidelně boduje, neprohrála už 21 zápasů. Její hrou ovšem experti příliš nadšení nejsou a sparťané mají na půdě Boleslavi šanci všechny škarohlídy přesvědčit. Naposledy udolali na Strahově Kladno gólem Žofčáka z penalty, v bilanci venkovních zápasů jsou s 19 body a pouhými 5 inkasovanými góly nejlepší v lize. Nastoupit pro různé zdravotní komplikace nemohou Střeštík, Hušek a Folprecht.

Domácí mívali v minulosti nad Spartou navrch, letenští ale poslední čtyři vzájemné zápasy vyhráli. Poslední dva zápasy v Mladé Boleslavi navíc pro domácí dopadly tragicky. Nejprve Sparta zvítězila 4:1 a v minulé sezóně pak 3:0. Předchozí tři utkání sparťané v Mladé Boleslavi prohráli. Podzimní zápas na Letné rozhodl gólem v poslední minutě střídající sparťanský mladíček Václav Kadlec.

Na vítězství Mladé Boleslavi si můžete vsadit v kursu 2,9, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,35. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama