Hlavní obsah

Berdych bojuje v Indian Wells, pokusí se vyřadit turnajovou desítku Verdaska

První zápas na prestižním turnaji v Indian Wells Tomáš Berdych zvládl. Český tenista po volném prvním kole vyřadil Francouze Serru a nyní se utká s Fernandem Verdaskem. Španěl je na podniku série ATP 1000 desátým nasazeným, Berdych je turnajová devatenáctka.

Foto: Tim Wimborne, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych

Článek

Šestadvacetiletý Verdasco neměl ve druhém kole potíže s paraguayským kvalifikantem Delgadem, jemuž povolil jen pět gamů. Letos rodák z Madridu vyhrál turnaj v San Jose, na Australian Open postoupil až do čtvrtého kola. V něm světová dvanáctka podlehla Davyděnkovi.

Rodák z Valašského Meziříčí Berdych je v žebříčku ATP na 25. místě, letos postoupil do semifinále v Brisbane. O kolo dřív skončil v San Jose a stejně tak naposledy v Memphisu prohrál čtvrtfinále s Lotyšem Gulbisem.

Oba tenisté se utkali sedmkrát, aktivnější bilanci má Berdych. Jedno ze svých tří vítězství Verdasco získal při posledním vzájemném měření loni v Barceloně. Vítěz námi vybraného zápasu v dalším kole nastoupí proti lepšímu z dvojice Davyděnko (5-Rusko) – Troicki (29-Srbsko).

Na vítězství Verdaska si můžete vsadit v kursu 1,51, na výhru Berdycha vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,23.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama