Hlavní obsah

Vítěz základní části z Plzně startuje play-off, hostí Bílé tygry

Dvoutýdenní přestávka je pryč, hokejisté Plzně se zapojí do bojů o mistrovský titul. V základní části neměli Západočeši konkurenci a i bez zraněného kapitána Martina Straky uhájili první příčku. Všechny série vyřazovací části tak budou zahajovat doma, k úvodnímu čtvrtfinále ve čtvrtek přijíždějí Bílí Tygři Liberec.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z branky do sítě Liberce.

Článek

Plzeň v základní části extraligy neměla doma konkurenci, před vlastními fanoušky získala 60 bodů a jen dvakrát nebodovala. Svěřenci trenéra Jelínka se mohou pyšnit nejlepší defenzívou v soutěži, v 52 utkáních inkasovali jen 128 gólů. V úspěšnosti zákroků byl gólman Pöpperle čtvrtý nejlepší v soutěži. Týmovou produktivitu opanovali s 52 získanými body Vlasák a Vampola. Martin Straka v 35 utkáních přidal 43 bodů.

Liberec v předkole zdolal České Budějovice po pětizápasové sérii, v posledním utkání rozstřílel Jihočechy 9:1. Čtyřmi góly se v neděli blýskl Milan Bartovič, hattrick a dvě přihrávky zaznamenal veterán Petr Nedvěd. Čtyři asistence si připsal Václav Nedorost.

Vzájemné duely v základní části byl mimořádně vyrovnané. Nejprve Plzeň vyhrála na severu Čech 4:2, dvakrát se trefil Bomersback. Odvetu v Plzni zase získali gólem Podkonického v prodloužení Bílí Tygři. Třetí utkání musely za bezgólového stavu rozhodnout až nájezdy, ten zlomový proměnil plzeňský Vlasák. Závěrečný vyhecovaný duel v Plzni získali domácí poměrem 3:1.

Na vítězství Plzně si můžete vsadit v kursu 1,68, na výhru Liberce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,6. Pokud očekáváte remízu po základní hrací části, je k dispozici kurs 4,2.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama