Hlavní obsah

Plzeň může jít v Liberci do třízápasového trháku, jako jediná ve čtvrtfinále

Jen hokejisté Plzně zahájili čtvrtfinálovou sérii dvěma výhrami. Vítěz základní části zvládl oba domácí zápasy proti Liberci a na sever Čech odjel se sebevědomím a komfortním náskokem. Bílí tygři v pondělí hostí třetí vzájemný duel a musejí zabrat. Třízápasový trhák v pohodě hrajících Západočechů by nejspíše už těžko doháněli.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Plzeňský Tomáš Vlasák se raduje se svým spoluhráčem Martinem Strakou z branky do sítě Liberce ve čtvrtfinále play-off.

Článek

Liberec chystá stejně jako v play-off 2008 na soupeře „bílé peklo“, fanoušci na stadiónu dostanou bílé tričko a ručník. Zranění jsou stále Vantuch, Harant a DeSantis. Plzeň nemůže počítat s obráncem Benákem, který má zraněnou hlavu. Nastoupit by mohl Scofield.

První zápas Plzeň zvládla díky skvělým přesilovkám, v nichž vstřelila tři ze čtyř gólů. Hattrick nastřílel Tomáš Vlasák a přihrál i na zbývající trefu uzdravenému Martinu Strakovi. Brankář Západočechů Pöpperle poprvé v sérii kapituloval až v polovině druhého čtvrtfinále za stavu 2:0 pro domácí, brejk dvou na jednoho zakončil Klimenta. To ale byla jediná chyba plzeňské obrany, která jinak neinkasovala. V závěru upravili na konečných 4:1 Jan Kovář a Ivan Padělek, dvakrát se Plzeň opět trefila v početní výhodě.

Vzájemné zápasy v základní části byl vyrovnané. Nejprve Plzeň vyhrála na severu Čech 4:2, dvakrát se trefil Bomersback. Odvetu v Plzni zase získali gólem Podkonického v prodloužení Bílí Tygři. Třetí utkání musely za bezgólového stavu rozhodnout až nájezdy, ten zlomový proměnil plzeňský Vlasák. Závěrečný vyhecovaný duel v Plzni získali domácí poměrem 3:1.

Na vítězství Liberce si můžete vsadit v kursu 2,3, na výhru Plzně vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,3. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama