Hlavní obsah

Rudá křídla stále bojují o play-off, další krok mohou udělat v souboji proti Divočákům

Takovou sezónu si v Detroitu nepředstavovali ani ve zlém snu. Předloni Rudá křídla celou NHL vyhrála, loni se probojovala do finále. Ale po sezóně odešlo několik opor včetně českého hokejisty Jiřího Hudlera a přišel pád. Naštěstí pro fanoušky tradičního celku se Detroit v posledních týdnech sebral a v současnosti drží na Západě poslední osmou postupovou příčku do play-off. V pátek se navíc utká s Minnesotou, které vyřazovací boje nejspíše uniknou.

Foto: Charles Cherney, ČTK/AP

Brankář Chicaga Cristobal Huet likviduje šanci Patricka Eavese z Detroitu.

Článek

Na vítězství v Centrální divizi může Detroit zapomenout, na první Chicago ztrácí příliš mnoho bodů. Tradičně produktivní ofenzíva domácích letos klopýtá, v průměru soupeřům nevstřelí ani tři góly za zápas. Kádr je přestárlý, v čele týmové produktivity je s 65 body Henrik Zetterberg. Ve středu Detroit porazil 4:2 St. Louis.

Minnesota má v nohách těžký zápas ve Philadelphii, venku se Divočákům navíc vůbec nedaří. S odstupem nejproduktivnějším hráčem je Fin Mikko Koivu, za očekáváním zůstává český forvard Martin Havlát. Hned za ním je v týmové produktivitě čtvrtý obránce Marek Židlický.

V sezóně se oba celky utkaly třikrát. V lednu v Minnesotě zvítězil Detroit po samostatných nájezdech, rozhodující proměnil Drew Miller. Odvetu pro sebe získali i díky dvěma trefám Miettinena Divočáci 5:2, oba góly hostí vstřelil Dacjuk. Zatím poslední vzájemné klání vyhrál Detroit doma jasně 5:1, dvakrát se prosadil Franzén.

Na vítězství Detroitu si můžete vsadit v kursu 1,75, na výhru Minnesoty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,6. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,8.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama