Hlavní obsah

Severočeské derby může vynést Jablonec do čela, v Liberci ale nikdy nevyhrál

Tradiční severočeské derby může posunout fotbalisty Jablonce do čela Gambrinus ligy. Musejí ovšem zvítězit na hřišti Liberce, který v minulém kole zvítězil na Slavii. A Liberec doma s Jabloncem nikdy neprohrál, naopak zvítězil v sedmnácti z jednatřiceti vzájemných duelů.

Foto: Petr Horník, Právo

Jablonecký Petr Pavlík bráněný Dejmkem a Vulinem z Liberce

Článek

Liberec je v tabulce jedenáctý, v minulém kole využil krize mistrovské Slavie. V Edenu zvítězil 20, góly vstřelili Kerič a Vulin. Severočeši tak ukončili neúspěšný vstup do jarní části, ve čtyřech zápasech získali jen bod za remízu v zachraňujících se Českých Budějovicích. Zraněný je Gebre Selassie.

Jablonec je v tabulce třetí za Spartou a Teplicemi, pokud v neděli zvítězí, posune se o bod do čela. Svěřenci trenéra Komňackého se mohou pochlubit pevnou defenzívou, jen Sparta inkasovala méně (9) gólů než Jablonec (17). V minulém kole Jablonec remizoval právě se Spartou 0:0, předtím zvítězil 2:1 v Příbrami. Komňacký nemůže nasadit zraněného Valentu.

Na podzim Jablonec doma zvítězil 2:1, jeho góly vstřelili Zábojník a Lafata. Jediný gól Liberce vstřelil Bosanič. V Liberci ale Jablonec ještě nikdy nevyhrál, domácí vyhráli 17 z 31 vzájemných utkání. Jablonec zvítězil jen šestkrát.

Na vítězství Liberce si můžete vsadit v kursu 2,55, na výhru Jablonce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,65. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama