Hlavní obsah

Nadal se v bitvě daviscupových šampiónů utká s Ferrerem

V Davis Cupu táhnou za jeden provaz a v posledním finále pomohli zdolat české tenisty. Nyní se Španělé Rafael Nadal a David Ferrer postaví proti sobě v osmifinále prestižního turnaje v Miami. Utkají se tak světová čtyřka Nadal a turnajová šestnáctka Ferrer.

Článek

Třiadvacetiletý Nadal se proti Argentinci Nalbandianovi zpočátku trápil, pak ale zabral a postoupil. Předtím v prvním zápase porazil domácího Američana Denta. V žebříčku ATP sice rodák z Mallorky po loňských zdravotních problémech klesl na čtvrtou příčku, rád by se ale rychle dotáhl zpět na Švýcara Federera. Letos hrál tři turnaje. V Dauhá prohrál až ve finále s Davyděnkem, na Australian Open a naposledy v Indian Wells došel do čtvrtfinále.

Rodák z Javey Ferrer si v minulém kole poradil s obrovitým Chorvatem Karlovičem, letos sedmadvacetiletý borec vyhrál turnaj v Acapulku. Předtím podlehl až ve finále krajanu Juanu-Carlosi Ferrerovi v Buenos Aires, v Johannesburgu vypadl v semifinále. V žebříčku ATP je na 17. příčce.

Oba tenisté se utkali už jedenáctkrát, v osmi případech (posledních čtyřech) vyhrál Nadal. Ferrer naposledy zvítězil v roce 2007 v Číně. Vítěz námi vybraného zápasu v dalším kole nastoupí proti lepšímu z dvojice Tsonga (8-Francie) – Ferrero (12-Španělsko).

Na vítězství Nadala si můžete vsadit v kursu 1,24, na výhru Ferrera vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,28.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama