Hlavní obsah

Bayern se chystá na odvetu, Manchester United je ale v pohodě

Ta porážka bolí i po jedenácti letech. Mnichovský Bayern ve finále Ligy mistrů 1999 přišel dvěma góly v nastavení o cennou trofej, kterou získal Manchester United. Oba celky se nyní utkají již ve čtvrtfinále a vzájemný duel slavných klubů by měl být jedním z taháků prestižní soutěže. Bavorský gigant v generálce ale prohrál se Stuttgartem, Manchester United si oproti tomu hlídá vedení v Premier League.

Foto: Michael Dalder , Reuters

Zraněný Arjen Robben bude fotbalistům Bayernu Mnichov chybět - ilustrační foto.

Článek

Bayern sice nezahájil sezónu podle svých představ, skvělou sérií se ale dotáhl na špičku a dokonce se vyšvihl do čela bundesligy. O víkendu ale prohrál se Stuttgartem a na první příčce jej vystřídalo Schalke. V osmifinále LM si svěřenci trenéra van Gaala poradili s italskou Fiorentinou. Doma nejprve zvítězili kontroverzním gólem Kloseho 2:1, v Itálii podlehli 2:3 a díky většímu počtu vstřelených gólů na hřišti soupeře se mohli radovat. Velkou ztrátou bude absence zraněného Robbena.

Manchester United nechyběl v semifinále Ligy mistrů v posledních třech ročnících, předloni se radoval z celkového triumfu, loni jej ve finále porazila Barcelona. Rudé ďábly může hřát skvělá bilance, v probíhajícím ročníku Champions League vyhráli všechny venkovní zápasy. Stejně tak vyhrál v úvodním osmifinále nad AC Milán na San Siru 3:2, doma pak Italy smetl 4:0. V Premier League jsou svěřenci trenéra Fergusona první o bod před Chelsea.

Oba týmy se nesmazatelně zapsaly do historie Ligy mistrů v roce 1999. V barcelonském finále ještě v poslední minutě Bayern vedl po gólu Baslera, v nastavení nejprve vyrovnal Sheringham a Solskjaer poté šokoval bayern vítěznou trefou. O dva roky sice Bayern vyřadil Manchester United ve čtvrtfinále, byla to ale poslední sezóna, v níž Mnichované postoupili v prestižní soutěži do semifinále.

Na vítězství Bayernu si můžete vsadit v kursu 2,8, na výhru Manchesteru United vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,55. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 2,8.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama