Hlavní obsah

Teplice i Jablonec bojují o titul, chtějí uspět i v poháru

Nejen pražské derby ve čtvrtfinále Ondrášovka Cupu láká pozornost tuzemských fotbalových fanoušků. Papírově nejsilnějším by podle aktuálního postavení v tabulce měl být duel druhých Teplic a čtvrtého Jablonce. První zápas se hraje ve středu na teplických Stínadlech, domácí obhajují loňský triumf.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Teplic se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Teplice v lize ztrácejí na vedoucí Spartu dva body, mohou se pochlubit skvělou ofenzívou. Nikdo ze zbývajících patnácti týmů nevstřelil více gólů než svěřenci trenéra Plíška 36). Doma má lepší bilanci jen ostravský Baník, ale pozor! I venku Teplice prohrály jedinkrát, o víkendu vybojovaly bod ve vršovickém Dolíčku s Bohemians 1905. Na marodce jsou Elsamni, Lukáš, Matula a Mareš.

Jablonec je o tři body za Teplicemi, v tabulce venkovních duelů je čtvrtý. O víkendu Jablonec nezvládl severočeské derby v Liberci, prohrál 2:4. Oba góly poraženého celku vstřelil David Lafata. Kouč Komňacký doufá, že se do pořádku dají obránce Drsek a brankář Špit.

V podzimním duelu Teplice porazily doma Jablonec 1:0, vlastní gól si v listopadu dal smolně brankář Špit. Dalekonosnou střelu Mahmutoviče Špit jen vyrazil na břevno, odkud se mu míč odrazil na nohy a do branky.

Na vítězství Teplic si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Jablonce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,45. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama