Hlavní obsah

Růžička se s Hadamczikem nesnáší, v semifinále extraligy jdou proti sobě

Ostrá slova vyhecovala atmosféru před blížícím se startem semifinálových sérií play-off hokejové extraligy. Vítkovice vydřely v sedmém čtvrtfinále postup přes Spartu a v boji o titul se utkají s dalším pražským celkem – Slavií. Tu koučuje Vladimír Růžička, který se nelichotivě vyjádřil o trenérských schopnostech vítkovického Aloise Hadamczika. Ten si nic nenechal líbit, o napětí by tak mělo být postaráno.

Článek

Pozornost nepoutá jen duel současného a bývalého reprezentačního kouče, fanoušci se těší i na souboj nejproduktivnějšího hokejisty soutěže Romana Červenky s brankářem Ostravanů Jakubem Štěpánkem. Ten byl klíčem k postupu přes Spartu.

Vítkovice ve čtvrtfinále první zápas proti Spartě vyhrály 4:1, odvetu ale získali poměrem 2:0 sparťané. Ti zvítězili i v prvním domácím duelu 5:2, zpět do Ostravy se série stěhovala za vyrovnaného stavu 2:2 po výhře Vítkovic 4:1. Pak si už celky držely výhodu domácího prostředí, tu rozhodující měly v pondělí Vítkovice. Sérii tak získaly poměrem 4:3.

Slavia se v sezóně dlouho trápila, dokonce to vypadalo, že by sešívaní nemuseli postoupit do play-off. Zlepšeným závěrem si pojistili místo v elitní desítce a v předkole vyřadili Litvínov v pěti zápasech 3:2. Ve čtvrtfinále pak už čekal druhý nejlepší tým základní části Zlín, ale Berani vyjma dvou vysokých domácích vítězství neměli šanci. Zkušenější Slavia se prosadila a postoupila.

V základní části se oba celky utkaly čtyřikrát, mírně lepší bilanci mají Vítkovice. Ty doma vyhrály první zápas 3:2, půl minuty před koncem rozhodl Juraj Štefanka. Odvetu v Praze rozhodl v samostatných nájezdech Vladimír Růžička mladší (5:4). Na konci prosince se Slavia trápila a podlehla Vítkovicím vysoko 0:6, což odčinila výhrou 3:1 ve 48. kole v Ostravě.

Na vítězství Vítkovic si můžete vsadit v kursu 2, na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,77. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama